De Veluwe saai? Check dan de film Wild - BLOG

Geplaatst op donderdag 25 januari 2018


Op verjaardagen hoor ik het af en toe nog langskomen, dat de Veluwe saai is en oubollig. Vaak stel ik dan de vraag of ze er weleens zijn geweest en wat ze dan verstaan onder saai en oubollig. De antwoorden vliegen dan alle kanten op. De een bedoelt de rust en de natuur en de ander vindt dat de Veluwe geen luxe uitstraling heeft. Beide reacties kloppen wel een beetje. En misschien is dat ook wel de bedoeling. Waarom zouden we modern moeten zijn, terwijl we juist hunkeren naar authenticiteit. Want wees eerlijk, als jij op vakantie gaat naar het buitenland, dan wil jij toch ook een kiekje op een kasteel en een bezoekje brengen aan een oud bergdorpje. Misschien is saai dan ook helemaal niet verkeerd. Zeker niet als je de film Wild gaat bekijken! Het woord saai zal dan snel veranderen in 'Wauw!'.

Op 22 januari was de première van Wild in Ede en vanaf 1 februari is de film te zien in vele bioscopen. Het is een familiefilm, maar ook zeker een documentaire. Verschillende dierenfamilies van de Veluwe zijn heel gaaf vastgelegd en de stem van André van Duin doet de rest. Het is fantastisch om te zien hoe de verschillende jaargetijden worden afgewisseld met beelden van vogels, edelherten, vossen en wilde zwijnen. De Veluwe wordt op deze manier uniek in beeld gebracht en het maakt je nieuwsgierig naar wat er achter die bosrand zit tijdens je verblijf op de Veluwe.

Door deze film wil je zelf ook de natuur in en een van de dierenfamilies ontmoeten. Wild gaat er dan ook voor zorgen dat de Veluwe nog populairder wordt. Wildexcursies: wandelend, fietsend of zelfstandig de mooiste plekjes opzoeken. De Veluwe is er klaar voor om ontdekt te worden!

De Veluwe verkennen kan dan ook op verschillende manieren en vanuit verschillende plaatsen. Zo kun je vanuit Garderen, Otterlo en Hoenderloo op ontdekkingstocht met elektrische fietsen, mountainbikes of wandelend met een smartphone app. Je kunt zelfs op pad met stoere elektrische E-chopper om wild te spotten. Of met elektrische autootjes, waar je met twee personen in kan. De Veluwe heeft het allemaal en jij kunt de schoonheid van de natuur op je eigen tempo bekijken. Combineer je toer over de Veluwe met een bezoek aan Wildpark het Aardhuis of Het Nationale Park De Hoge Veluwe en vergroot zo de kans dat je wild tegenkomt.

De Veluwe saai? Ben je gek! Bekijk de film Wild maar. Wedden dat je de Veluwe daarna komt bezoeken voor een weekendje weg, vakantie of dagje uit!

Kijk voor meer informatie over wilde uitjes op www.veluwespecialist.nl.

Erik - VeluweSpecialist

Delen via: